Kroppsspråk
Allt du behöver veta för att ta dig in i allas hjärtan
 

Kroppsspråksteknik

Nöj dig inte med höjda ögonbryn och att några personer vänder sig om när du kommer in i ett rum - se till att de svänger runt i 360 grader! Här är några tips på vad du kan tänka på.

 

Stanna till en stund i dörrposten med högt huvud och avslappnade axlar. Om du är med dina kompisar, låt dem gå in först. Spana långsamt in alla i rummet. Poängen är att alla potentiella dejter ska få en god titt på dig, när du ser som bäst ut. Det är bara att konstatera, vi ser alla bättre ut ju tidigare det är. Eller tvärtom, beroende på hur mycket du har hällt i dig.

 

Nyckeln till din framgång är att le. Du behöver inte visa upp alla tänder utan ett trevligt, avkopplat leende som är koordinerat med ögonen är perfekt. Det här kanske inte kommer inte naturligt för dig, så du måste kanske praktisera en smula framför spegeln.

Se till att få ögonkontakt med personen närmast dig och le. Vänd kroppen mot henne/honom. Om hon/han gör likadant mot dig, det vill säga, tittar, ler och vänder sig mot dig, är hon/han garanterat intresserad. Om hon/han däremot inte ler tillbaka, le mot någon annan istället som förtjänar det bättre.

 

Nu och först nu, är det dags att närma sig rummets mitt... Här är en kort lektion i konsten att tyst "sälja dig själv" till främlingar:

 

Avled din hjärna

Börja med att tänka på något du verkligen tycker om och vill ha. En stor chokladask, en härlig semester på Hawaii med någon du tycker om eller något annat. Lev dig in i att du får äta hur mycket praliner du vill, utan några bieffekter runt midjan. Visst är det ljuvligt?!

Tänk dig in i hur det känns. Om du mår brakommer ditt ansikte uttrycka det också och kroppen kommer att bli mer avslappnad. Dessutom ser du mer attraktiv ut.

 

Avkopplat, öppet kroppsspråk

Om du har armarna längs med sidan, fötterna brett isär och kroppen vänd mot omgivningen, är det lättare för andra att få kontakt med dig. Och visst är det du vill?!

 

Peka

Om du är avkopplad och pekar med handen på någon speciell del av din kropp, får du andra att automatiskt titta dit. Prova att lätt klappa dig under ögonen eller lek med håret eller gör något annat som du vill framhäva hos dig själv

 

Eller - ännu bättre -  fokusera på din flirt! Spana in vad händerna och fötterna gör. Om vi ser någon vi blir attraherade av, pekar vi ofta omedvetet på dem med våra händer, armar, fötter, ben och tår. Snyggingen lägger ofta undermedvetet märke till detta.

Så, om du lagt märke till en Adam eller Eva på festen, peka på dem med din kropp. Även om du inte söker ögonkontakt, kommer hon/han förstå att du är intresserad.

 

Visa lite av handleden

Om du vill imponera på någon, vänd på handen så att du visar handleden. Det är estetiskt tilltalande samtidigt som gesten antyder att du är ärlig och öppen.

 

Marie Hagberg

Citera gärna men ange källan.